Serviceline
Support Industrielle sensorer
Support Explosion Protection

Præcise, Robuste og høj dynamiske – Magnetiske enkodere til brug i påfyldningsanlæg

ENA58IL Series Magnetic Rotary Encoders
ENA58IL – Ny målestok for standardenkodere til industrien.

 

I moderne påfyldningsanlæg fyldes op til 90.000 flasker i timen med væske. For at undgå dyre fejl i denne proces, skal flaskerne placeres nøjagtigt under påfyldningsdyserne. For første gang kan denne opgave nu løses med magnetiske enkodere fra Pepperl+Fuchs. Den kraftfulde nye ENA58IL-serie møder kravene for præcision og opløsning, og har også den fordel at den er ekstrem robust designet. Selv under udfordrende forhold, vil ENA58IL-serien af magnetiske enkodere levere præcis positions data i høj dynamiske processer.

Begrænsning ved konventionelle sensorer

Optiske enkodere har ofte været brugt i disse applikationer.  De levere real-time signaler, og opnår høj præcision. Men optiske enkodere opererer med en slid-tilbøjelig mekanisme, som er meget overfølsom for barske miljø forhold. ”Disse forhold opfordre til brug af magnetiske enkodere, som er mere modstandsdygtige overfor påvirkninger på grund af deres robuste design”, forklarer Stefan Horvatic, chef for produkt management ved Pepperl+Fuchs Drehgeber GmbH. Den kraftfulde magnetiske felt teknologi, som for første gang kombiner en Hall sensor og en Wiegand sensor, opnår høj signal kvalitet og ekstrem robusthed.


Data sikkerhed for pålidelig produktions processer

Ved hver akse rotation, genere den magnetiske absolutte enkodere en ændring i magnetfeltets retning. Den inducerede spænding forsyner enkoderen med selv-produceret energi. Selv under strømafbryd, er den præcise måleværdi tilgængelig, dette er med til at sikre komplet datasikkerhed. Yderligere er et internt batteri ikke længere nødvendigt, fordi vedligeholdelse og service arbejde er reduceret.


Hurtig, præcis og slid-fri

ENA58IL-serien af magnetiske enkodere opnår en præcision på < 0,1° og er særlig passende til at levere positions data af den præcise positionering af flaskerne. Sammenlignet med tidligere tilgængelige magnetiske enkodere, er cyklus tiden kraftigt reduceret. ”Takket være den hurtige behandling, er de magnetiske enkodere den ideel løsning til high-speed applikationer såsom påfyldningsanlæg.” udtaler Stefan Horvatic. Disse slidfri sensorer er særligt passende til de høje standarder indenfor mad og drikkevare industrien.ENA58IL serien af magnetiske enkodere er den ideelle løsning til high-speed applikationer såsom påfyldningsanlæg

Bredt udvalg af interface og applikationer

De magnetiske rotations enkodere fra Pepperl+Fuchs kan holde til temperaturer fra –40 °C til +85 °C, sensorerne er modstandsdygtige overfor stød og vibrationer. Disse robuste enkodere fungere pålideligt i vanskelige forhold så som støv, skidt, vibrationer, og ekstreme temperature. Interfaces til EtherCAT, PROFIBUS, PROFINET, og SSI sikre problemfri kommunikation helt frem til controlleren. ENA58IL-serien af magnetiske enkodere passer til en bred række af applikationer. Udforsk og lær om den nye standard indenfor industrielle enkodere.


EN58IL-serien af magnetiske enkodere

  • Første magnetiske enkoder med ”hall-effect” teknologi for høj performance processer
  • Høj opløsning og absolut præcision på <0.1° for ekstrem nøjagtige applikationer
  • Unik kompakt design, kompatibel med alle kendte interfaces for fleksibel proces
  • Slid-fri teknologi giver høj pålidelighed