Serviceline
Support Industrielle sensorer
Support Explosion Protection

Ultralydssensorer giver sikkerhed og effektivitet på en træstamme-rutsjebane

Når sommeren er lang og varme i forlystelsesparkerne, er træstamme-rutsjebanen et sjovt og attraktivt sted at blive kølet ned. Ultralydssensorer sikrer at alt kører som det skal, og at sikkerheden er i top.Ultrasonic sensor technology from Pepperl+Fuchs ensures reliable area control in log flume rides.

Applikationen

Disse rutsjebaner er delt i forskellige drifts områder. Af sikkerhedsgrunde, kan der kun være en båd i et område ad gangen. Desuden skal stien ryddes så hurtigt som muligt før den næste båd. I andre rutsjebaner er induktive sensorer normalt brugt. Men i disse vandrutsjebaner, skal der være plads på hver side af båden til vandet. Derfor er ultralyds sensorer den ideelle løsning.


Formålet

Sikkerhed for passagerne er første prioritet, det må ikke være muligt at bådene kan kollidere. På samme tid, må systemet sikre at forlystelsen kører så stabilt som muligt for at reducere ventetiden for gæsterne.


Løsningen

En ultralydssensor er monteret i udgangen i hvert område.
En ultralydssensor er monteret i udgangen i hvert område.

Ultralydssensoren er monteret i udgangen af hvert område. Når en båd går gennem exit, kan den næste båd nu komme igennem. Er et rum besat, er de efterfølgende både forhindret i at komme frem til dette rum.

Ultralydssensorer registrere båden uanset form, farve og belægning. Ultralydssensorer er berøringsfri, så derved slider det ikke på hverken båd eller sensor. I denne forlystelse er det typen UC6000-30GM70S-2E2R2-V15 der er anvendt til at detektere bådene. Denne type er egnet til brug i meget barske miljøer og giver konsekvent et pålideligt signal.

Området hvor der skiftes mellem den minimale og maksimale afstand, hvor der registres objekter, er nem og intuitiv at justere. Dette gøres vha. to potentiometre på selve enheden. Den kan måle helt op til en afstand på 6 meter.

 


Fordelene

Ved brug af ultralyds sensorer minimeres risikoen for fejl aktivering. Måling med ultralyd bliver ikke påvirket af skiftende vejrforhold (stærk sol, tåge, temperaturudsving). Ved de rigtige indstillinger af måle parametre vil en faktor som vandsprøjt heller ikke påvirke målingen. Sensorerne kræver ingen vedligeholdelse, da hverken snavs eller vanddråber påvirker sensorens funktion.


I korte træk

  • Pålideligt signal under alle forhold
  • Enkel at montere og justere
  • Simpel og intuitiv indstilling direkte på sensoren
  • Vedligeholdelsesfri drift
  • Sikker og effektiv kontrol

Now available: Technology Guide Ultrasonic Sensors